Annons

Annons

Annons

Fagersta

Läsartext
Stort intresse för finlandssvenska berättelser

Text

Detta är en läsartext.

Vår förhoppning om att boken skulle bli väl mottagen infriades på ett överväldigande sätt. Inte kunde vi tro att Bruksmuseet skulle fyllas till bristningsgränsen med besökare i torsdags (27 oktober, reds anm) när boksläppet var.

Annons

Vi är jätteglada att det skett en sådan spridning. Innehållet i boken är en reell beskrivning av hur det var att komma till ett annat land på den tiden. Arbete fanns och det gick ganska snabbt att anpassa sig till sitt nya land. Finlandssvenskar har ju den fördelen att redan vid ankomsten till Sverige prata svenska eftersom det är modersmålet från hemlandet.

Annons

Finlandssvenskan kan ses som en dialekt på svenska, precis som andra svenska dialekter. Tack vare spridningen på Facebook har intresset varit stort från både finlandssvenskar och andra intresserade ute i landet.

Ett stort tack till alla som kom till Bruksmuseet och vi skissar på att ha fler tillfälle för bildvisning med tema finlandssvenskhet/finlandssvenskar i Fagersta med omnejd.

Inger Nyblom Hermansson

ordförande Finlandssvenska föreningen i Fagersta

Intresset för boken Vi kom till Fagersta för att arbeta var stort. Här, en bild från minglet på Bruksmuseet. Foto: Peter Nyblom

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan