Annons

Annons

Annons

Västerås

Västmanlands egna maträtter – här är alla recepten

Västmanland fick en egen landskapsrätt, som egentligen är tre: förrätt, varmrätt och dessert. På onsdagen belönades kockarna bakom de nya rätterna på Västerås slott. Givetvis finns både rådjur, Mälargös och gurka med i recepten, eftersom det är mat som hör Västmanland till.

Text

Kockarna som skapat Västmanlands nya landskapsrätt fick sin belöning på slottet, inför alla medier. Från vänster Andreas Sorvegli, Hans Johnson, landshövding Johan Sterte, Fredrik Smystad, länsrådet Ulrica Gradin samt Patrik Rehn från Smaka på Västmanland. Agneta Lokrantz, som skapat desserten, kunde tyvärr inte vara med på ceremonin.

Bild: Mats Adolfsson

Annons

Anmäl text- och faktafel

0 kren månad

Läs vidare med Digital!

Läs för 0 kr i en månad – därefter tills vidare 129 kr/månad. Ingen bindningstid.

Visa vad som ingår i Digital

Det här ingår i Digitalpaketet

  • Alla nyheter på fagersta-posten.se
  • Nyhetsappen med pushnotiser
  • Nyhetsbrev med senaste nytt

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan