Annons

Annons

Annons

Fagersta

Ny pakt för Eddy i kvällens Paradise: ”Tar sig längre på fulspel”

I kvällens program av dokusåpan Paradise blir Eddy Bergström från Västanfors del av en ny pakt, för att han ska slippa åka ut. Samtidigt innebär det att han går bakom ryggen på tjejerna han tidigare gaddat ihop sig med. Men kommer planen att fungera?

Text

Bild: Viaplay.

Bild: Pressfoto

Annons

I Paradise tävlar deltagarna om en halv miljon kronor genom att bilda par och intrigera mot varandra, på ett hotell i Mexiko. Det gäller att avgöra vem du kan lita på och samtidigt få andra att lita på dig. I programmet profilerar sig Eddy Bergstöm, som är uppvuxen i Fagersta, som en gentleman och svärmorsdröm. Men när spelet börjar komma igång visar det sig att han inte är främmande för att gå bakom ryggen på folk.

Redan i det andra avsnittet blir Eddy del i den första pakten i programmet, tillsammans med Nicholas, Mellami och sin första partner Agnes. Men tjejerna i pakten spelar dubbelt och har samtidigt en backup-pakt med Andreas. Det fick Eddy veta först när han kom hem och såg programmet.

Annons

– Det är väl klart att de hade det. Tanken kunde ha slagit en. Men nu när man ser det förstår man att det var lite självklart. Man tror man har koll på det mesta, men det hade jag ingen koll på. Det är lite kul och spännande att se det från andra sedan.

Annons

Eddy Bergström får ett förslag inför nästa parcermoni som han inte kan motstå. Bild: Viaplay/Skärmdump från programmet.

Förra året briserade en skandal kring dokusåpan Paradise hotell. Säsongen stoppades efter att två kvinnliga deltagare polisanmält misstänkta sexuella övergrepp under inspelningen. Förundersökningen lades sedan ner i brist på bevis. Nu är programmet tillbaka i en betydligt mer städad kostym och nya spelregler. Kön har ingen betydelse och deltagarna kan bilda par med vem som helst.

Du känner dig aldrig säker, du är konstant på tårna och undrar när du kan åka ut

– Överlag var upplevelsen bra. Man visste ju innan att det skulle vara nya regler. Jag hade inga speciella förväntningar. Det var jävligt roligt och en annorlunda upplevelse, säger Eddy Bergström.

Den nya säsongen har dock fått kritik för att vara tråkigare än tidigare årgångar av programmet. I en kulturkrönika i Göteborgsposten kallas den första festen ”lika urspårad som en PRO-stämma”. Eddy Bergström intygar att festen var lika lam som den verkade.

– Den var riktigt trött alltså. Det är svårt att bli inkastad med nya människor och försöka släppa loss. Det som syns speglar ganska bra hur det var, kommenterar han stämningen.

Annons

Annons

Bild: Viaplay/Skärmdump från programmet.

I de avsnitt som sänts verkar Eddy hålla en ganska låg profil i gruppen. Det var en medveten strategi enligt honom själv.

– Man vill ändå läsa av alla människor och inte göra något speciellt som sticker ut, så folk inte skulle tycka man var oskön.

I det sjunde avsnittet som sänds på måndagskvällen blir Eddy del av en ny hemlig pakt inför den andra parceremonin, där någon som blir utan partner åker ut.

Deltagarna Isak och Nicholas kokar ihop en plan för att rädda kvar Eddy i spelet. Något som Eddy tacksamt hoppar på, trots att det innebär att bryta den tidigare pakten med Mellami och Agnes och gå bakom deras rygg.

– Så är det såklart som i alla spel. Man tar sig ändå längre på fulspel. Spelar man ärligt kan det vara svårt, säger Eddy Bergström om hur det fungerade i programmet.

Hur nervös var du inför parceremonierna?

– Det är klart man är nervös. Du vet aldrig nånting. Hela tiden kan det hända nåt som ändrar allt. Du känner dig aldrig säker, du är konstant på tårna och undrar när du kan åka ut. Det var en skräckblandad förtjusning.

► Se hur Eddy intrigerar i kvällens avsnitt redan nu:

Inbäddat innehåll

Klipp från Viaplay. Paradise avsnitt 7 släpps den 7 november.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan