Annons

Annons

Annons

Fagersta

Insändare
Alternativa fakta hör inte hemma i en demokrati

Text: 

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Marino Wallsten (S).

Bild: Sara Arvidsson

Annons

Hoppsan, där råkade nog en öm tå trampas på. För det skräds inte med orden i den senaste i raden av oansvarigt ordmöljeri från den inte så jättemodiga skribenten Rutger Bröte. Som inte vill synas.

Än en gång tycker denne sig veta bäst och har en bestämd syn på hur jag ser på yttrandefrihet, pressfrihet och öppen debatt. Att jag skulle misshandla lagen, utöva maktmissbruk och inte respektera rättigheter och åsikter.

Annons

Annons

Det är som vanligt, när argumenten tryter så går man på personen. Sätter gärna epitet. Anklagar för än det ena än det andra.

Detta utan jag på ett enda ställe i tidigare insändare sagt något överhuvudtaget som ens skulle kunna antyda något som skulle inskränka på yttrandefrihet, begränsa människors rättigheter och åsikter. Inte ett enda ord.

Min hela ingång i debatten var att försöka redovisa faktiska förhållanden gällande pågående arbeten i centrum, som motvikt till en rätt så missvisande bild som spridits via sociala media och hittat ända in i Brötes berättelse. Men uppenbart är att det inte spelar någon roll att faktiska förhållanden redovisas.

Det ska gnällas och fan ta det kommunalråd som säger emot. Ett kommunalråd ska inte tycka något, han ska hålla sig till uppdraget och se glad ut. För det har han bra betalt för, ungefär.

Yttrandefrihet, pressfrihet och alla andra fri- och rättigheter vi har i vår demokrati är jag främsta försvarare av. Det är saker vi ska vara rädda om.

Falska nyheter, alternativa fakta, svartmåleri, hat och hot är däremot saker som inte hör hemma i en demokrati.

Det är fegt att inte våga stå för sina åsikter. Det bör jag väl få tycka utan att bli anklagad för att vara lagbrytare, åsiktshämmare eller inskränkare av rättigheter.

Marino Wallsten (S), kommunalråd

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan