Annons

Annons

Annons

Fagersta

Insändare
Människor i Mellanöstern är i akut behov av demokrati

Text: 

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Shiro Biranvand (V).

Bild: Sara Arvidsson

Annons

Nu när det inte råder någon tvekan om att en frihetsrevolution (ledd av kvinnor) pågår för att störta den Islamiska republiken Iran, behöver Mellanösternregionen ta ställning. 

Den regerande diktatorn har enligt CNN arresterat 14 000 personer. Enligt andra uppgifter kan det röra sig om dubbelt så många människor sedan protesterna började. Denna brutala regim meddelade för några dagar sedan att fångarna kommer att hängas offentligt. I samma anda tillkännagav de styrande talibanerna i Afghanistan ett förbud för kvinnor och flickor att delta i offentliga sammankomster och att besöka nöjesparker. Den 14 november meddelade Iran att offentlig hängning, som varit förbjudet de senaste 20 åren, kommer att införas igen.

Annons

Annons

Detta sammanträffande i de två länderna, och att tusentals legosoldater från Jemen, Libanon, Syrien och Irak sänts till Iran under de senaste veckorna, är ingen tillfällighet. Syftet är att krossa kampen för frihet. Iranier, afghaner och araber i Mellanöstern är i akut behov av demokrati, inte diktatur. Jag minns att Libanon för 40 år sedan kallades Mellanösterns brud. På grund av den Islamiska republiken Irans inblandning befinner sig landet i en social och ekonomisk katastrof. I Syrien sitter diktatorn Assad kvar och miljoner har fördrivits med stöd av Islamiska republiken Iran.

Iranska män, kvinnor och flickor är inte emot frivillig hijab, men de accepterar inte att den ska vara påtvingad. Tusen och åter tusentals kvinnor som bär huvudduk ropar "död åt diktatorn" på gatorna varje dag. Denna revolution är inte emot religion, utan mot prästernas styre av politiken. Människor i Mellanöstern (afghaner, iranier, araber) måste förena sig mot islamisk politiskt styre, patriakat och diktatur, och vara för kvinnors rätt att leva ett fritt liv! Religion är var och ens val och ska vara utan statlig inblandning. Staten ska ledas av sakkunniga och politiker!

Shiro Biranvand (V)

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan