Annons

Annons

Annons

Västmanlands län

Debatt
SD är både samarbetsparti och opposition

Text: 

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Sverigedemokraternas regiongrupp i Västmanland ger svar på tal

Bild: Jesper Ahlin Marceta

Annons

Svar på debattartikeln ”Vad är SD egentligen?”

För att göra det enkelt så utgår vi från det förtydligande Jimmie Åkesson (SD) gav under debatten mot Magdalena Andersson (S) i Aktuellt den 16 november. Där beskrev han Sverigedemokraternas förhållande gentemot regeringspartierna. Vi har en nära nog identisk situation här i regionen. Sverigedemokraterna är ett samarbetsparti och ingår i ett valtekniskt samarbete med regionstyret där vi i vissa delar är ett oppositionsparti, för oss handlar det om att landa i den rollen samtidigt som Socialdemokraterna, Centerpartiet och Vänsterpartiet har en ny roll som opposition vilket man inte haft på väldigt lång tid. Det blir intressant att se hur det utvecklas under kommande fyra år.

Annons

Annons

Vi arbetar på att finna vår roll i samverkan det nya styret i Region Västmanland, ett nära samarbete där vi tar del av styrets förslag, men fokuserar på att så långt det är möjligt forma dessa utifrån vår egen politik och de ståndpunkter vi haft innan valet. Samsynen med styret finns i många frågor vilket gör att vi har ett nära samarbete med dem, men det hindrar givetvis oss inte att kritiskt granska och ifrågasätta dem i andra frågor där vi står längre ifrån varandra. Styret är väl medvetna om vikten av ett nära samarbete med Sverigedemokraterna. För att utarbeta underlag och vinna vårt stöd i sakfrågor är det naturligt att vi också sitter nära varandra rent fysiskt.

Den nya regionrådsplatsen som vi har är tack vare att vi har fått till en valteknisksamverkan med styret, ett samarbete som vi är mycket stolta över att ha kunnat presentera. Oavsett vad oppositionen säger är det en plats som vi har arbetat hårt för att förtjäna och vi kommer gör allt i vår makt för att förvalta den på bästa sätt. Vi kommer inte luta oss tillbaka utan fortsätta arbeta hårt för att infria de förväntningar våra väljare har på oss och därmed vinna och utöka förtroende hos våra invånare för att driva en positiv utveckling inom Region Västmanland.

Sverigedemokraterna har på intet sätt stängt dörren, utan vi är precis som tidigare beredda att föra samtal med alla partier för att tillsammans föra Region Västmanland framåt och främja utvecklingen mot något bättre för våra regioninvånare.

Sverigedemokraternas regiongrupp

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan