Annons

Annons

Annons

krönikaBruksbögen

Shaun Walls
HBTQIA-personer står inte för den obscena mängden våld i världen

Fotbolls-VM i ett land där homosexualitet straffas med döden. Masskjutning på en queerklubb i USA. Hemma i Sverige försöker SD stoppa drag queens att läsa sagoböcker för barn. FP:s krönikör Shaun Walls försöker förstå var hatet kommet ifrån.

Text

Det här är en krönika.Analys och värderingar är skribentens egna.

På lördagen den 19 november skulle gästerna på Club Q i Colorado Springs fira en dragartists födelsedag. Sent på kvällen kom en skytt in i lokalen och öppnade eld. Fem personer dog och 25 skadades.

Bild: AP, TT

Annons

Det här är en av de få gånger jag kommer bjussa på text om sporten där folk springer efter en boll. VM-ambassadören i Qatar, Khalid Salman, säger att homosexualitet är ”Damage in the mind”. I resten av landet riskerar homosexuella dödsstraff. Jag själv hade svårt att erkänna och acceptera att jag var homosexuell i Sverige. Antagligen för att det bara sex år innan min födelse räknades som en sjukdom, enligt Socialstyrelsen. Kan du föreställa dig att växa upp i ett land där du anses sjuk eller kan få dödsstraff för den du är, dem du har sex med eller dem du älskar?

0 kren månad

Läs vidare med Digital!

Läs för 0 kr i en månad – därefter tills vidare 129 kr/månad. Ingen bindningstid.

Visa vad som ingår i Digital

Det här ingår i Digitalpaketet

  • Alla nyheter på fagersta-posten.se
  • Nyhetsappen med pushnotiser
  • Nyhetsbrev med senaste nytt

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan