Annons

Annons

Annons

Fagersta

Insändare
Jag vill minska gapet mellan politiker och invånare

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Sebastian Frännfors (C).

Bild: Privat

Annons

Viljan att förbättra är en drivkraft som de flesta jag känner har. Att se fel och problem i sin omgivning, formulera idéer, diskutera dessa med sina vänner, utarbeta en färdig lösning och sedan genomföra den för att komma närmare ett slutmål borde därför engagera många fler människor i vår kommun än de som idag är politiskt engagerade.

För kommunen är ett aktivt politiskt liv och en blomstrande idéflora syret för framsteg och utveckling. En demokratisk angelägenhet, vilket samtliga partier och personer i kommunen borde se på med hungriga ögon. Det finns dock en del problem. För det första, politikerförakt. Tonen i både medier och i debatter i samhället leder ofta till att man ser ner på politiker som inkompetenta, egocentriska och giriga. Själv är jag ny i politiken och ser att det inte är fallet. Men det är en bild som projiceras allt för ofta av debattklimatet.

Annons

Annons

Detta är svårt att påverka, då det nästan känns som en naturlag idag att debattklimatet ska vara hätskt och fullt med anklagelser och överdrifter. Det andra problemet jag ser är gapet mellan politiker och invånare. Det är lättare att komma till bukt med. Jag kommer göra mitt bästa som aktiv politiker att under denna mandatperiod komma med förslag och diskutera fram hur vi kan överbrygga detta gap, jag hoppas att jag får stöd av andra företrädare från partier både i styret och i oppositionen, för detta är en angelägenhet för alla som bor i vår kommun.

Under kommunfullmäktige den 21 november röstades en motion om ungdomsfullmäktige igenom utan votering. Det var en bra start på ett mycket viktigt arbete som jag kommer vara en drivande kraft för.

Sebastian Frännfors (C)

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan