Annons

Annons

Annons

Fagersta

Insändare
Bör Vänsterpartiet sopa framför sin egen dörr?

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Åsa-Märta Sjöström (S).

Bild: Sara Arvidsson

Annons

Hassan Chabbani (V) säger i sin insändare att Socialdemokraterna i Fagersta saknar självreflektion samt självrannsakan, att vi är högmodiga och självgoda. Kanske bör Vänsterpartiet sopa framför sin egen dörr?

Under valrörelsen 2022 tog den lokala politiken i Fagersta ett ganska så rejält kliv ut på det sluttande planet där ”debatten” innehöll rätt grova anklagelser mot enskilda personer och mot kommunens förvaltning. Vänsterpartiet använde begrepp som ”maffiametoder”, ”mörkläggning”, och ”förtryck”.

Annons

Man anklagade helt grundlöst majoriteten för att trixa och frisera siffror i samband med årsredovisningen. En mycket allvarlig anklagelse från Vänsterpartiet. I maj 2021 gick Vänsterpartiet ut i Fagersta-Posten och påstod att den politiska majoriteten bytt ut Fagerstas prisbelönta och omtyckta slogan ”Här får du livstid” mot ”Älska Fagersta”. En ren och skär lögn som aldrig ens diskuterats av majoriteten.

Annons

Man fortsatte i rasande fart med anklagelser om ”hemlighetsmakeri”, ”dåliga affärer” och ”diktaturfasoner” trots att man hade representanter från Vänsterpartiet i såväl kommunstyrelse, arbetsutskott och nämnder.

Absolut, ni sträckte ut handen, men vi valde att fatta de händer som vi tidigare haft ett mycket gott samarbete med, Moderaterna och Liberalerna, samt att släppa in Centerpartiet som vi fört en givande och bra dialog med under hela valrörelsen. Det har vi vår fulla rätt att göra. Samarbete bygger på tillit, en tillit som vi inte har för Vänsterpartiet efter valrörelsen.

Jag tror inte någon var förvånad eller ilsken att Vänsterpartiet under måndagens kommunfullmäktigesammanträde valde att göra ett politiskt utspel. Ni har varit mycket tydliga med vad ni tycker.

Annons

Opposition är bra, det är det som tar oss framåt, att vi tillsammans diskuterar oss fram till vad som är bäst för Fagersta och Fagerstas innevånare. Opposition är en grundläggande förutsättning för en fungerande demokrati men det betyder inte att det alltid måste vara osämja och absolut inte att man tar till rena osanningar för att smutskasta majoriteten. En stark opposition är inte bara emot utan bidrar även med idéer och lösningar som kan föra diskussionen framåt.

Åsa-Märta Sjöström (S)

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan