Annons

Annons

Annons

Julen 2022

Brukshotellets ägare efter juldagsklassikern: ”Mycket lyckad kväll”

Efter ett långt pandemiuppehåll var det äntligen dags för Fagerstabor och hemvändare att få en festfylld juldagskväll. Ägaren Jennifer Troëng Johansson, som för första gången arrangerat kvällen, berättar om hur den blev.

Text

Jennifer och Robert Troëng Johansson, ägare till Fagersta Brukshotell, tycker att juldagskvällen blev lyckad.

Bild: Annika Kumlin, Rasmus Hammarström

Annons

Det var ett stort sug efter att äntligen få träffa hemvändare på juldagen i Fagersta. Brukshotellet sålde slut på biljetterna och hotellet fylldes med glada julfirare när de för första gången på tre år kunde anordna festkvällen.

Annons

– Vi valde i år att ha förköp på alla biljetterna och några dagar innan jul hade vi slutsålt. Det är fantastiskt roligt, säger Jennifer Troëng Johansson som driver Brukshotellet tillsammans med maken Robert.

Annons

Under kvällen fanns FP på plats och tog mingelbilder. Kön ringlade sig lång utanför och inne var feststämningen på topp.

– Det var en mycket lyckad kväll. Folk var jätteglada och tyckte det var kul att komma ut. Det var en väldigt fin stämning över huvud taget.

Kön ringlade lång under inledningen av kvällen.

Bild: Ted Lindholm

Efter förra årets besked om pandemirestriktioner som kom kort inpå julen, som ytterligare ansträngde läget för många restauranger, är ägarna nöjda med att kvällen blev av.

– Förra året stod vi med en färdig scen när presskonferensen kom och vi fick besked att vi inte kunde ha kvällen. Nu känns det fantastiskt att vi kunnat genomföra det, äntligen.

Hur ställer sig den här juldagskväll i jämförelse med tidigare år innan pandemin?

– Det är lite svårt för mig att göra en bedömning, eftersom det är första gången som vi har kunnat göra det här. Vi tog över precis innan pandemin. Men däremot om man tittar på summorna rent ekonomiskt och i antal gäster, så ligger vi i paritet med resultaten de senaste tio åren.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan