Annons

Annons

Annons

Innebandy

Per Ols vann rysare mot Sala: ”Vi känns lite starkare i år”

Under fjolåret skickade Sala Silverstaden ut Per-Ols från kvalspelet till division 1. I år ser däremot Fagerstalaget betydligt starkare ut än rivalen, vilket befästes av lördagskvällens vinst med 7–5.

– Förra säsongen var vi i serieledning med 27 poäng. Nu ligger vi tvåa med 26 poäng. Vi har gjort lite färre mål, men också släppt in färre mål, säger Per-Ols tränare Pasi Leinonen om lagets utveckling.

Text

Wilmer Parkatti hittade nätet mot Sala.

Bild: Ted Lindholm

Annons

Per-Olstränaren Pasi Leinonen var fokuserad inför Salamatchen när FP kollade tempen i hemmalaget inför drabbningen. Siktet efter en strålande höstsäsong, där Per-Ols nu ligger tvåa i division 2-serien, är givetvis slutspel.

– Det är målet. Steg ett i planeringen. Vi ska nypa en plats där, säger tränare Leinonen.

Pasi Leinonen befarade en tuff match mot Sala och fick det också: ”Vi visade stark moral och vände trots tvåmålsunderläge. Vi fick upp tempot och intensiteten och andra halvan av matchen var det mestadels vi som styrde och ställde”

Bild: Ted Lindholm

Men det var Sala Silverstaden som rivstartade matchen under lördagskvällen, genom att sno åt sig bollen och kontra in 1–0 redan efter en minuts spel. Per-Olsöppningen var dock fin och ganska omgående kvitterade Wilmer Parkatti, efter ett mönsteranfall där Noa Kempe gav Parkatti öppet läge.

Annons

Annons

Hemmalaget chockades dock än en gång i den första perioden, då ett långskott styrdes in från nära håll till ny Salaledning.

Uppförsbacken blev än längre när Sala utökade tidigt i andra.

– Vi kom fel i försvaret och gav dem för mycket luckor. Efter nya direktiv blev det bättre och vi började ta över, säger Per-Olstränaren Pasi Leinonen.

Per-Ols-spelarna deppade i inledningen av matchen mot Sala men kom sedan tillbaka.

Bild: Ted Lindholm

Hemmamålvakten Max Holmberg var riktig irriterad på sina lagkamrater efter målet och kanske var det hans hårtork som som tände hemmalaget. Ett par minuter senare hade man vänt till 4–3.

Det blev sedan 5–3 i inledningen av tredje perioden. Med ett, inte alltför märkvärdigt, skott satte Wilmer Parkatti sitt tredje mål i matchen. Sala stred på, fick till en reducering, men när Daniel Snickars slog matchens elegantaste passning fram till Liam Kapanen, så var 6–4 ett faktum. Sala stred tappert i slutet och reducerade igen.

Grundserien har nu precis passerat halvvägs för Wilmer Parkatti och spelarna i Per-Ols. Mycket tyder på att det i vår väntar en ny chans att nå division 1 via kval.

Bild: Ted Lindholm

– Lite tillfälligheter där Sala tog tillvara på ett powerplay efter en tveksam utvisning, menar Leinonen.

Annons

När sedan bortalaget tog ut målvakten för andra gången så spikade Fagerstalaget slutresultatet 7–5 i öppen kasse.

En kul och intensiv derbymatch, tyckte tvåmålsskytten Liam Kapanen.

Annons

Hur kändes det vid underläge 1–3?

– Vi kände oss inte slagna, utan fortsatte bara köra på med vårt spel.

Liam Kapanen tyckte att Per-Ols vann rättvist.

Bild: Ted Lindholm

Du blev tvåmålsskytt. Vad säger du om det viktiga 6-4-målet?

– Jag följde med från backposition. Salaspelaren valde att följa mig. Jag fick bollen av Snickars och rundade målvakten till öppet mål.

Tränare Leinonen menar på att laget är snäppet vassare än förra säsongen.

– Vi har spetsas och breddat truppen. Konkurrensen är större och vi känns lite starkare i år, säger han.

Humöret är det heller inget fel på:

– Vi har en väldig moral i laget. Det visade vi bland annat senast då vi vände ett femmålsunderläge. Det är mycket glädje. Vi jobbar för varandra och det är inget gnäll. Det är positivt överlag, avslutar Leinonen.

Över 300 personer hade letat sig till Fagerstahallen. ”Roligt! Det finns ett innebandyintresse i Fagersta”, säger Leinonen.

Bild: Ted Lindholm

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan