Annons

Annons

Annons

Fagersta

Insändare
Belys valsstolen

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Insändarskribenten önskar att valsstolen i Kolarbyn blir belyst.

Bild: Sara Arvidsson

Annons

Besökte nyligen en god vän i Kolarbyn, hen berättade om hur kommunen nu verkar bry sig om området mer än på flera år. Jag är benägen att hålla med, man har för avsikt att bygga om tidigare kommunhusen till lägenheter och försökte även öppna på dörren för eventuellt köp av ett stort fastighetsbestånd i stadsdelen.

På vägen åkte jag förbi ett av de mörkare områdena i Kolarbyn, grönytan mellan gamla Adas kiosk och pizzerian. Där återfinns en valsstol, ett enkelt, underhållsfritt, tankeframkallande och enligt mig vackert monument. Nu till det tråkiga, sällan har jag skådat ett så dåligt upplyst monument. Under årens lopp medan kommunhuset faktiskt låg i stadsdelen kan jag inte sluta tänka på alla kommunanställda och politiker som passerat denna totalt mörklagda centrala yta med ett av få monument i kommunen – utan att skriva en endaste motion eller för den delen lyfta frågan inom kommunen.

Annons

Annons

Är det inte dags att göra någonting åt detta? Sätt belysning på platsen, placera en parkbänk och ordna en förklarande skylt till vad som beskådas. Säkerligen kan den utomordentliga föreningen Bruksmuseivänner vara hjälpsamma med fakta kring valsstolen i fråga.

Som ytterligare en förbättring borde samtliga statyer/monument/intressanta byggnader beskrivas på kommunens hemsida. Luftbevakningtornet i Kolarbyn beskrivs bra på kommunens hemsida, låt flera objekt få samma fina uppmärksamhet!

Valle Valsstol

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan