Annons

Annons

Annons

Isproblemen på Västanfors IP

Insändare
Varför kan ni inte göra is efter två år?

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Insändarskribenten är upprörd över issituationen på Västanfors IP.

Bild: Sara Arvidsson

Annons

Västanfors IF (VIF) bildades 1916 och har alltså 107 år på nacken. Det gör föreningen till en av de mera klassiska i hela Idrottssverige, men frågan är hur länge sagan fortlever.

Jag är född och uppväxt på Parkvägen i Västanfors och gick i Mariaskolan från 1957 och framåt. Jag kan fortfarande minnas de otaliga gånger man stannade till vid IP på vägen hem för att lira fotboll och bandy med kompisarna. ret om under hela uppväxten. Från 6-7-årsåldern slussades man in i kvartersbandyn, den så kallade Cupen mellan skolorna, samt pojk-och juniorlagen. Man lärde sig att fungera i ett lag, ta hänsyn till och stötta varandra i alla lägen och så vidare. Dessa år var oerhört värdefulla för mig och satte definitivt spår för resten av mitt liv.

Annons

Det måste vara 100-tals killar och tjejer som delar mina erfarenheter av ungdomsåren i VIF och naturligtvis också från andra föreningar. I de flesta fall oavlönade ledare som gör ett fantastiskt jobb även sett ur ett bredare samhällsperspektiv.

Annons

Jag har med starkt ökande förvåning som gradvis övergått i frustration/förbannelse följt den behandling som mitt kära Fläkten utsatts för av Fagersta Kommun och NVK.

Poängterar att jag baserar mitt inlägg på vad som skrivs på Västanfors hemsida, till exempel det senaste inlägget av Madde Murray som i sig är en skrämmande läsning, snack med bandykompisar och så vidare. Dessutom, vilket verkligen manar till eftertanke om man har något innanför pannbenet, reaktioner från bandy-Sverige:

Jag går regelbundet på Sirius hemmamatcher i bandy för att inte tala om SM-finalerna och träffar hela tiden bandyfolk som frågar om vad som händer med Fläkten. Det börjar tyvärr sprida sig mer och mer om de fruktansvärt dåliga förutsättningarna som VIF jobbar under för andra året i rad. Om man då förklarar att VIF spelar de 6-7 första matcherna på bortaplan samt inte tränar på IP förrän halva serien är passerad tror folk knappt att det är sant.

Är Fagersta Kommun/NVK medvetna om att man är på god väg att snabbt montera ner det som tagit 107 år ochyusentals timmar av hårt arbete att bygga upp? Bryr ni er, eller har ni förmåga att inse, att ni drar ett löjets skimmer över hela Fagersta?

Annons

Annons

Några frågor:

► Är Fagersta Kommun/NVK medvetna om allvaret i situationen och detta gäller förutsättningarna både för ungdomar och seniorer?

► Finns det någon plan med åtgärder, tider och vem som är ansvarig?

Ett par reflektioner:

Har någon tänkt på att den här ”soppan” är ett klassiskt exempel på vissa politikers och kommunala tjänstemäns inkompetens och brist på ansvarstagande, man skyller istället på varandra. Borde inte detta vara något mycket frestande för program som Uppdrag Granskning och Kalla Fakta att sätta tänderna i? Gräva djupt i dyngan som undersökande journalistik handlar om.

En mycket intressant tanke, eller hur?

Bosse Wahlfeldt

Stolt VIF:are i tredje generationen.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan