Annons

Annons

Annons

Skinnskatteberg

Insändare
Tack för stekta gröna tomater

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Insändarskribenten tackar för både en fin läsupplevelse och matinspiration.

Bild: Matthew Mead

Annons

Jag har sett ett fenomen i samhället. Här och där har jag hittat böcker - på bussen, på apoteket och en gång inne på Västmanlands läns museum. På böckerna brukar det stå en lapp där det står ungefär "du som vill får ta denna bok". Ibland har jag plockat med mig av dessa böcker. Jag har tidigare skrivit till insändarsidan i FP och tackat för dessa små "gåvor".

Annons

Annons

Den här gången vill jag tacka specifikt för en bok– häromsistens hittade jag boken "Stekta gröna tomater" av författaren Fannie Flagg. Detta var den största lilla "gåvan" hittills! På detta sätt upptäckte jag inte bara en bortglömd feelgood-klassiker, utan också en ny författare, samt - bäst av allt - i slutet av boken fanns en omgång recept på mat och bakverk! Alltså i tryck, som en del av boken! Detta i sin tur ledde till många trevliga helger och kvällar där jag tillsammans med familj och vänner har utforskat en ny värld av maträtter. Nyligen föreslog en vän att vi skulle starta en bokcirkel, där en av böckerna som skulle ingå var just "Stekta gröna tomater".

Jag skriver denna insändare för att du som lämnade boken ska få veta vad det faktiskt ledde till. Med det sagt - tusen tack! Till er andra som läser detta vill jag tipsa om att göra liknande saker med era egna gamla böcker - era kasserade böcker är en skatt för någon annan.

Avslutningsvis vill jag tipsa er alla om sagda "Stekta gröna tomater", både som en bra feelgood-bok men också som kokbok. Den gav åtminstone mig en guldkant i vardagen.

Tacksam

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan