Annons

Annons

Annons

Fagersta

Insändare
Jag hoppas det nya bolaget inte leder till högre hyror

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Hyresgäster på Ejalunden och Dalavägen tycker inte att NVK tagit ut för låga hyror.

Bild: Sara Arvidsson

Annons

Spejaren, träd fram och tala om vem du är och vem du företräder. Varför misstänker du att NVK tagit ut för låga hyror? Vi som bor i Ejalunden och Dalavägen 50 anser definitivt inte det.

Varför är du så intresserad av att BBAB skall gå med vinst? Jag tror det kommer bli svårt. Problemet är att det är alldeles för få lägenheter som kommer att ingå i BBAB. Jag tror att det blir svårt för dem att bära sina kostnader för VD, administration, styrelse med mera. Därför är jag rädd att det kommer att gå ut över hyresgästerna.

Annons

Annons

Men hyresgästerna skall inte drabbas för att kommunen tagit ett felaktigt beslut om att bilda detta lilla bostadsbolag. Jag tog upp detta med Marino Wallsten på ett tidigt stadium men enligt honom fanns ingen anledning att oroa sig för extra hyreshöjningar på grund av bolagsbildningen.

Man blir också lite oroad över BBAB:s tillträdande VD Ulf Egerfälts uttalande 2021 om modellen för hyresförhandlingar. Vi hyresgäster hoppas att Hyresgästföreningen även i fortsättningen kommer att ha ett avgörande inflytande på hyresförhandlingarna.

Jag har fortfarande svårt att förstå fördelen med att bilda ett bostadsbolag med så få lägenheter.

Vad händer nu med NVK:s personal? Jag tycker dom skött fastighetsförvaltningen och fastighetsskötseln på ett bra sätt.

Lennart Lindeskär, Dalavägen 50

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan