Annons

Annons

Annons

Västmanlands län

Insändare
Därför rockar vi sockorna

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Bild: Harri Sternljung

Annons

Liberala Kvinnor Västmanland rockar sockorna den 21 mars!

USA utlyste den 21 mars till Världsdagen för Downs syndrom. Downs syndrom beror på en kromosomavvikelse och innebär att man har tre exemplar av kromosom 21, i stället för två.

En person med Downs syndrom är först och främst en individ med samma grundläggande behov som alla människor men som behöver extra stöd och hjälp.

Annons

Liberala Kvinnor vill uppmärksamma dagen genom att vi tar på oss olika sockor och står upp för ”Allas lika värde” och att vi hyllar olikheter. Människor är olika och fungerar också på olika sätt. När samhällen formas så att de skapas utifrån att vi alla fungerar likadant, så försämras människors möjligheter att bli inkluderade.

Annons

Vi behöver mer än någonsin stå upp för människors lika värde och vi människor behöver varandra. Det är därför vi liberala kvinnor fortsätter vårt arbete med att sprida information och fakta, så att vi kan bidra med att förändra människors attityder och visa värdet av en mångfald i Sverige.

Liberala kvinnor strävar efter ett Västmanland där alla människor har samma rättigheter och möjligheter. Ett samhälle för ” Allas lika värde”.

Birgitta Åkerberg, ordförande Liberala Kvinnor Västmanland

Karin Andersson, ledamot Liberala Kvinnor Västmanland

Ewa Lindström Björn, ledamot Liberala Kvinnor Västmanland

Rebecca Burlind, ledamot Liberala Kvinnor Västmanland

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan