Annons

Annons

Annons

Fagersta

Insändare
Så kan kostnaden för gamla kommunhusen aviseras

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Sätt upp en skylt där kostnaden för de tomma husen på Norbergsvägen uppdateras kontinuerligt, föreslår insändarskribenten.

Bild: Sara Arvidsson

Annons

Läser att Fagersta kommun lagt ut 3,5-4 miljoner på att planlägga ombyggnationen av gamla kommunhusen. Den satta hyran för samma byggnader var under 2021 billiga 379 000 i månaden och för 2022 sattes den till fyndpriset 269 000 per månad enligt Stefan Granqvist i FP den 10 februari 2022.

Annons

Annons

På samma sätt som det tidigare stod ”Fagersta Kommun” vid entrén till Norbergsvägen 19 skulle man kunna placera en ny skylt med texten ”kostnad hittils”. På månadsbasis kan man sen ändra siffrorna för att visa hur mycket pengar som går och har gått iväg. Ungefär som hur skyltarna för bensinpriset justerades förr.

Förslagsvis kan samtliga politiker som ställde sig positiva till hela bytet av kommunhus från Norbergsvägen till Brukskontoret i samlad trupp hjälpas åt att justera siffrorna på månadsbasis. Det finns säkert en hel del icke-politiker som tyckt beslutet varit fullt rimligt, de kan också passa på att heja fram dem som ändrar siffrorna.

Vänstern och SD behöver inte deltaga då de från början varit emot flytten, både före corona och kriget i Ukraina som använts som ett svepskäl till att flytten hade varit bra om världen inte drabbats av dessa.

Ett bra tillfälle för att uppdatera kostnaden blir efter varje avslutat kommunfullmäktige (KF) då de flesta deltagarna är bilburna, med lite tur kanske detta också kan bli arvoderad tid, lite som ett förlängt KF. Bonuspoäng om man lyckas få med det i webbsändningen av samma möte.

Siffrus

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan