Annons

Annons

Annons

Fagersta

Insändare
Varför togs dagboken bort?

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Jag är en äldre prenumerant på Fagersta-Posten och jag har varken dator eller smart telefon.

Genom tidningen kunde jag tidigare läsa under rubriken dagboken vilken mat som serverades i servicehusen och skolorna. Där fanns också datum och tider för olika föreningsträffar. Det är en service som många läsare av papperstidningen saknar och man behöver inte vara äldre för att tycka det. Skärpning FP.

Annons

Det kan inte vara så svårt att sätta tillbaka den lilla rutan i tidningen.

Annons

Datorfri Fagerstabo

Svar direkt:

Hej!

Sedan vi avvecklade dagboken och matsedeln för äldre har jag fått flera frågor om varför. Jag förstår reaktionerna, dagboken var en tidningsklassiker. Anledningen till skrotandet var att vi skulle kunna göra mer. Mer av det som fler läsare vill ha.

Våra yngre läsare, under 50, använder idag andra kanaler för att ta reda på vad som händer i föreningslivet. Dels genom Facebook, nyhetsbrev, eller så följer de föreningarna på Instagram. Dagbokens innehåll riktade sig till pensionärsföreningar och dess medlemmar.

Så hur gick det till? Föreningarna skickade själva in material till oss, men vi på redaktionen hanterade det; läste, sorterade, korrigerade och såg till att det kom med i tidningen. Kommunerna skickade in äldrematen, inte sällan utan påminnelser. Det betyder att "den lilla rutan" tog tid och reporterkraft som idag läggs på vår kärnverksamhet: journalistik.

Vi är idag sex journalister på redaktionen, inklusive mig. Vi bevakar tre kommuner i artiklar, granskningar och live-tv-sändningar, men vi är också fotografer, webbredaktörer och insändarredaktörer. Jobbet är omfattande och innebär att vi gör prioriteringar varje dag. För att göra mer av något, måste vi göra mindre av något annat.

Annons

Vårt uppdrag är att berätta om människan som bor här i norra länsdelen. Träffa den som berörs av politiska beslut, berätta om det lokala näringslivet, sportprofilerna – och granska makten. Det är riktig lokaljournalistik och det är vad jag tycker att redaktionens reportrar ska jobba med.

Julia Engström, chefredaktör och ansvarig utgivare

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan