Annons

Annons

Annons

Norberg

Insändare
Ungdomslägret gav mig bättre självförtroende

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Bilden är från ett annat ungdomsläger än det som nämns i texten.

Bild: Petter Hansson Frank

Annons

När jag kom hem ifrån mitt första läger hade jag bättre självförtroende och självkänsla. Jag vågar nu ta initiativet att prata med nya människor och ställa mer frågor i skolan. Jag tar mer plats.

Våga va dig själv är en stiftelse som anordnar läger för ungdomar 12–15 år. På deras läger är det okej att vara sig själv. Lägren syftar till att ungdomarna ska få bättre självförtroende och självkänsla, men även få många nya kompisar och kanske bättre vanor. Alla deras aktiviteter går ut på att man ska lära känna varandra, röra på sig och även bygga upp samarbete och tillit. De har många samtal kring psykisk ohälsa samt svåra situationer som kan komma upp i ungdomars vardag.

Annons

Annons

Jag hittade lägret i tidningen och visste inte riktigt om de var något för mig. Min kusin följde med mig på en informationsträff. Det var inte många där så vi fick full uppmärksamhet. Efter den träffen tyckte jag att det verkade spännande att få komma iväg en vecka och träffa nya kompisar. Efter mitt första läger sökte jag till ledarutbildningen för att bli ledare för lägret. Det var sex steg i utbildningen och jag klarade två av dem. Trots att jag inte gick vidare i utbildningen, fick jag en chans att komma tillbaka till lägren som deltagare även om jag var för gammal. Jag gick på ett läger samma sommar och kände att jag var mer mogen att söka ledarutbildningen detta år.

Jag och stiftelsen hoppas på att få se många av er på sommarlägren.

Siri Ramström

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan