Annons

Annons

Annons

Bandy

Insändare
Är idrottsraseriet verkligen okej

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Insändarskribenten upplevde en hätsk stämning i publiken under Per-Ols sista matcher.

Bild: Adam Wenell

Annons

Så har då Per-Ols spelat klart för säsongen. I vanlig ordning sponsrade och understödda av kommunen. Av någon besynnerlig anledning har man i Sverige kommit fram till att skattebetalarna ska tillhandahålla kostsamma hallar och arenor för lagidrotter trots att det knappast kan tillhöra en kommuns kärnverksamhet.

Som man har kunnat läsa i bandyns fall kommer det också med krav och ilska från den mottagande föreningen. Värdegrunder som kan hindra artister att komma till Våryran är tydligen inte heller applicerbara på dessa föreningar?

Annons

Annons

Det primära under Per-Ols sista matcher verkade vara att ”hata Sura” och hetsa med könsord; ”fitta” verkade populärast att skrika matcherna igenom. Det kastades även saker. Klubbkultur? Föräldrar? Ja, i sådana fall förstår man varför de behöver skruva fast möbler på Brinellskolan. Nu vet vi ju från större städer i Sverige att upplopp i samband med lagidrotter i bästa fall får en notis i kvällspressen, medan andra former av våld ger krigsrubriker, så beteendet har väl en okej-stämpel får man förmoda?

Stoppa hyckleriet och slöseriet

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan