Annons

Annons

Annons

Fagersta

Debatt
Vänsterpartiet går emot revisorerna i förvirrat yrkande

Text

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Vänsterpartiet i Fagersta gjorde ännu ett förvirrat utspel under måndagens kommunfullmäktige. Det som förvirrar är inte så mycket att de gör själva utspelet utan förvirringen uppstår när de lägger fram sitt yrkande. Man yrkar att man inte vill bevilja ansvarsfrihet för kommunstyrelsen, socialnämnden och utbildningsnämnden innan en handlingsplan tagits fram. Detta trots att revisorerna tillstyrker att ansvarsfrihet beviljas. Vänsterpartiet har heller ingen tydlig argumentation till varför de anser att revisorerna har agerat felaktigt i sin rekommendation.

Åsa-Märta Sjöström (S).

Bild: Sara Arvidsson

Annons

Vänsterpartiet är i opposition i Fagersta, det är deras uppgift att ifrågasätta, det är en av de demokratiska grunderna i svensk politik. Så långt är vi med och har inga invändningar.

Annons

Det som däremot oroar är att Vänsterpartiet inte verkar förstå vilka beslut vi tar i kommunstyrelsen och vad vi diskuterar i budgetberedningen. Att man helt enkelt inte orkar/vill/har förmågan att sätta sig in i de ärenden vi lyfter på dagordningen.

Jan Johansson (M).

Bild: Sara Arvidsson

Vi har i budgetberedningen och kommunstyrelsen diskuterat och beslutat att vi i kommande budgetprocess ska följa revisorernas rekommendationer. Detta har genom tydlig och fördjupad information förmedlats de tre sammanträden som genomförts med budgetberedningen och en tydlig information drogs av kommunchef på kommunstyrelsen inför antagande av yttrande till revisorerna.

Tanja Hyving (L).

Bild: Sara Arvidsson

Därför blir det så förvirrat. Vänsterpartiet yrkar att inte bevilja ansvarsfrihet för tidigare kommunstyrelse, man kräver svar av nuvarande kommunstyrelse, som redan har tagit beslut som går helt i linje med revisorernas rekommendationer. Revisorer som tillstyrker att tidigare kommunstyrelse ska beviljas ansvarsfrihet.

Annons

Annons

Yousef Hussin (C).

Bild: Sara Arvidsson

Som sagt, opposition är bra, men det blir tokigt om man är så mycket i opposition så man nästan är i opposition mot sig själv. Vänsterpartiet har varit med och tagit dessa politiska beslut, frågan är bara om man förstår vilka beslut man tar eller om man bara vill göra en show inför kamerorna på kommunfullmäktige?

Åsa-Märta Sjöström, Socialdemokraterna

Jan Johansson, Moderaterna

Tanja Hyving, Liberalerna

Yousef Hussin, Centerpartiet

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan