Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De vill se fler killar laga vardagsmat

Killkokboken UF försöker få enkla rätter att se lyxiga ut. I dag jobbar både kvinnor och män heltid, men fortfarande står ofta kvinnan för den vardagliga matlagningen. Det menar UF-företaget Killkokboken som skapat en lättanvänd kokbok för killar.

Annons

Fagersta. UF-företaget Killkokboken består av en grupp Brinellelever, på ekonomiprogrammet, som alla tycker om mat väldigt mycket. De funderade på vad som kunde behövas i köket och kom fram till att kokböcker ibland är krångliga. De tyckte också att det är ojämställt hemma i köken.

– Det är ofta kvinnorna som lagar mat i hemmen även om både kvinnor och män jobbar heltid i dag. Det behöver bli mer jämställt, säger Felicia Åslund.

I våras kom de på idén om en kokbok som riktar sig till killar och under hösten har de jobbat med att sammanställa boken. De påpekar att visst finns det flera män som intresserar sig för mat, men att det många gånger rör sig om lite finare mat eller grillning.

Tanken med Killkokboken är att recepten ska vara lättlästa och maten enkel att laga i vardagen.

– Men det ska ändå se lite lyxigt ut, säger Sofia Larsson.

För att få ihop en kokbok har tjejerna lagat all mat samt fotat rätterna och sedan redigerat själva boken.

Läs hela artikeln i onsdagens papperstidning (5/12).

Mer läsning

Annons