Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

150-kilosstatyer stulna från park

Två bronsstatyer stals från skulpturparken i Ängelsberg i natt. Polisen tror att tjuvarna antingen tänker smälta ner statyerna för att kunna sälja bronset eller sälja konstverken utomlands.

Två bronsstatyer stals från Engelsbergs konstgille i Fagersta natten till lördag. Statyerna "Svävande gestalt" och "Liggande gestalt" av Joze Strazar Kiyohara väger ungefär 150 kilo vardera och tros ha transporterats bort med någon typ av släpfordon.

Polisen i Västmanland tror att tjuvarna har för avsikt att antingen smälta ner statyerna för att sälja bronset i mindre beståndsdelar eller föra ut konstverken ur landet för försäljning.

- Jag kan tänka mig att de är relativt svårsålda i sin helhet med tanke på att de är speciella konstverk som man fått tag i på olaglig väg, säger Martina Saghamre vid polisen i Västmanland.

Statyerna har ett skrotvärde på 20 000 kronor, enligt Carl-Gustav Johansson på polisen i Fagersta.

- Vi tror att det är det som man har varit ute efter här, säger han.

Polisen uppmanar allmänheten att höra av sig om man har sett något som kan vara av intresse för utredningen.