Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

160 däck stals från bilfirma

Bilia i Fagersta har utsatts för en jättestöld. Däck till ett värde av 400 000- 500 000 kronor saknas.

Fagersta. Det var på onsdagsmorgonen som personal på bilfirman upptäckte att däcken var borta.

– Vi är inte riktigt klara med inventeringen men det vi vet är att vi saknar minst 40 uppsättningar hjul. 40 gånger 4, 160 däck alltså, säger Håkan Springfeldt, servicemarknadschef på Bilia.

Tjuvarna har skurit upp ett hål i containern där däcken fanns.

– Det är proffsigt gjort, konstaterar Håkan Springfeldt, som nu ska installera larm för att öka säkerheten.

Hur tänkte du när ni upptäckte det här?

– Man blev ganska skärrad och bestört, säger han.

– Det ställer till så mycket problem runt omkring, med försäkringsbolag och allt jobb med att beställa nya grejer, inventera, och kontakta folk, säger han.

I containern förvarades mestadels nya vinter- och sommardäck som tillhör Bilias kunder. En del av däcken var även bilfirmans egna som skulle säljas.

Vad innebär det för era kunder?

– De kommer inte bli drabbade, utan vi har stenkoll på vilka kunder som har hjulen förvarade hos oss och vi kommer att ersätta dem med nya hjul, säger Håkan Springfeldt.

Polisen, som varit på besök och undersökt brottplatsen, kommer nu att utreda stölden.

Håkan Springfeldt säger att Bilia i Fagersta inte utsatts för någon liknande stöld tidigare. Andra däckfirmor i Fagersta har dock drabbats.

En stor stöld skedde från Däckman i februari i år, vilket Fagersta-Posten skrev om. Tjuvarna fick den gången med sig däck värd cirka en halv miljon kronor.

ANDERS JANSSON

[email protected]