Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

19 tappra cyklister trampade Engelbrektsrundan

En grupp tappra cyklister huttrade vid startlinjen till Engelbrektsrundan tidigare i dag.- Jag kan leva med regn och kyla, men kombinationen är inte bra, konstaterade Anders Malmquist från Västerås, som var en av dem.

Annons

Av 50 föranmälda startade inte ens hälften vid dagens cykellopp Engelbrektsrundan i Norberg. Svaret på varför fick man genom att bara vistas utomhus: 5 grader och regn.

Anders Malmquist från Västerås körde den långa rundan: 110 kilometer. Iklädd vattentäta funktionskläder och ett par rejäla handskar såg han, trots vädret, väldigt glad ut innan start.

- Det känns bra! Jag är den enda av gänget från Västerås som jag brukar träna med som är här.

Det är fötter och händer som tar stryk av den rådande väderleken. I övrigt blir man varm av att cykla, är alla på startlinjen överrens om.

- Hatten av för de som startar i dag! Vi brukar skryta med fint väder, men det går ju inte i dag... ropar funktionären Lars Hedkvist innan startskottet.

Vanligtvis brukar det vara ett 200-tal startande, varav hälften brukar anmäla sig precis innan loppet.

- Det som är otroligt i dag är att hälften av de startande faktiskt är efteranmälningar, säger Lars Hedkvist.

Loppet är inget officiellt lopp med tidtagning, då måste man stänga av vägar. De som deltar gör det på egen risk. 

Trots regn vittnar Lars Hedkvist om glada miner och gott humör även vid målgång. Endast två cyklister valde att avbryta loppet.

Först i mål kom Fredrik Grip från Fagersta på runt tre och en halv timme. Först av damerna blev Ylva Malmkvist från Västerås.

- Roligt var att på tredje plats av herrarna kom Haylab Teklebrham, en av killarna från flyktingboendet som varit med och cyklat i klubben, berättar Lars Hedkvist.

Inga olyckor eller missöden kastade skugga över loppet och väl i mål fick cyklisterna hamburgare och värma sig inne i tältet.

Annons