Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

200 tävlande intar Riddarhyttan

På torsdag avgörs distriktsmästerskapen i den ultralånga distansen och det är OK Hedströmmen som står som arrangör.

En av funktionärerna tillika dataansvarige Åke Larsson, tror att det kan komma uppemot 200 orienterare till Källfallsbacken i Riddarhyttan.

– Vi har 150-160 föranmälda. Sedan kommer det alltid ett gäng som anmäler sig på plats, säger Larsson.

Seniorklassen, en av 43 klasser, ska avverka en sträcka på 1,6 mil – fågelvägen.

– Det de springer blir gott och väl två timmar. Det här är den minsta deltävlingen (i DM). De finns de som drar öronen åt sig, säger Larsson och syftar på att den ultralånga distansen kan avskräcka.

OK Hedströmmen är en av de flitigaste tävlingsarrangörerna i Västmanland. Den enkla anledningen till det är att det finns folk som faktiskt ställer upp när det behövs funktionärer – plus att man har en av landets bästa kartritare i Roger Åsberg. En bristvara i Orienteringssverige.

– Det är ett stort problem i stora klubbar. Det är en ganska stor kostnad att hålla i tävlingskartor. Vi har bara flyt att vi har Roger, säger Larsson.

Till DM har OK Hedströmmen ett tjugotal funktionärer på plats. Även det är en rejält blygsam siffra i sammanhanget. Men erfarenheten spelar stor roll.

– Vi är ett litet gäng. Men det är en vältrimmad stab, så det fungerar jättebra.