Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

26 döda efter skjutning i kyrka – gravid kvinna ett av offren

Den svartklädde gärningsmannen gick in i kyrkan, sköt ihjäl 26 personer och flydde sedan från platsen. Ett av offren var Crystal Holcombe, gravid i åttonde månaden. Det skriver Aftonbladet.

Annons

Det var på söndagsförmiddagen lokal tid som tragedin var ett faktum i Texassamhället Sutherland Springs. Den misstänkte gärningsmannen, en 26-årig man, kom till baptistkyrkan i bil och började omedelbart att avlossa skott mot byggnaden. Han gick sedan in i kyrkan, där han sköt ihjäl 26 personer och skadade ytterligare ett 20-tal.

Bland de döda återfanns såväl små barn som gamla människor. Den misstänkte 26-åringen flydde efter massakern, men påträffades senare avliden i en bil i närheten. Polisen ska utreda huruvida han begått självmord eller blivit skjuten, skriver Aftonbladet.

Crystal Holcombe besökte kyrkan i sällskap med sina svärföräldrar. Hon var gravid i åttonde månaden. Alla tre sköts till döds. En annan av de omkomna är Annabelle Renee Pomeroy, 14. Hon var dotter till kyrkans pastor. Pastorn själv, Frank Pomeroy, befann sig i samband med söndagens massaker i Oklahoma.

"Min dotter var ett mycket vackert och speciellt barn", säger han till ABC News.

Annons