Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

27-åring döms för dråpförsök

En 27-årig man som ströp andningen för en kvinnlig polis agerade som att han var likgiltig för om hon dog eller inte, anser tingsrätten.

Polisen stoppade en bil i en trafikkontroll den 25 september i år i Fagersta. I bilen satt en 27-årig man och en 21-årig kvinna. Kort efter att två kvinnliga poliser gått fram till bilen uppstod tumult.

Den ena polisen har berättat att 27-åringen tog tag i henne och kastade in henne i polisbilen vilket ledde till att hon blev yr. Sedan tog mannen strypgrepp på henne och sade att ”nu ska du dö”. Polisen kunde inte andas och har, enligt domen, uppgett att hon trodde att hon skulle dö.

Den andra polisen, som fått ett slag i huvudet av 21-åringen, kom till undsättning. Hon har berättat att hon använde pepparsprej mot mannen och att han efter det släppte hennes kollega.

27-åringen åtalades senare för dråpförsök. Han har en annan bild av händelsen och nekar till det brottet. Mannen erkänner dock att han gjort sig skyldig till våld mot tjänsteman när han tog tag i polisen och tryckte med armen mot hennes hals.

Tingsrätten tror på polisens uppgifter och dömer 27-åringen för försök till dråp samt en rad andra brott, som utförts vid andra tillfällen. Hans straff blir fängelse i fem år.

Den 21-åriga kvinnan döms mot sitt nekande för våld mot tjänsteman. Hon ska nu göra samhällstjänst.