Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

30-åringen dödades med kniv

Artikel 7 av 12
Knivdådet på Östermalmsgatan
Visa alla artiklar

Den gripne 20-åringen är på sannolika skäl misstänkt för mord. Åklagaren lämnar in en begäran om häktning på tisdag eftermiddag. "Bevisläget är bra", säger han.

Annons

Kammaråklagare Carl-Johan Norström leder förundersökningen. Han säger att så mycket kommit fram att han direkt begär den misstänkte 20-åringen häktad. Enligt lagen har han tre dagar på sig att lämna in en beägran om häktning men gör det snabbare,

– Jag har gjort en samlad bedömning av bevisläget, säger han och påpekar att polisen gått in med stora resurser i utredningen.

Klart är att vapnet som använts var en kniv. Under tisdagen kan det klarna ytterligare hur många hugg som utdelats. Då ska den döde obduceras och när det är klart får åklagaren besked om vilket våld som använts och vilka skador den döde fått.

20-åringen förhördes under måndagseftermiddagen av polisen och har lämnat en berättelse om vad som skett. Han förnekar brott.

–Vi ska nu kontrollera berättelsen, säger Carl-Johan Norström.

Motivet till dådet är inte klarlagt och utreds fortfarande. Var dådet skedde är klart men åklagaren vill inte avslöja det i nuläget. Inte heller vill han kommentera om eller hur offret och den misstänkte kände varandra eller var 20-åringen greps.

– Det är många personer kvar att höra och vi kan inte avslöja detaljer, säger han.

Utredningen pågår för fullt. Polisen håller förhör, säkrar spår på brottsplatsen, tömmer och analyserar telefoner. På måndagskvällen träffade åklagaren polisens utredningsgrupp som består av förhörsledare, tekniker och poliser.

Den döde 30-åringen hittades i ett trapphus på Östermalmsgatan. Det var till en början avspärrat men på måndagen togs avspärrningarna bort. Polisen fortsätter ändå att undersöka brottsplatsen.

Carl-Johan Norström tror att utredningen kommer att dra ut på tiden, främst på grund av väntetider hos Nationellt forensiskt centrum (NFC) där de tekniska bevisen analyseras. De har fullt upp med arbete på grund av skjutningar som skett i Malmö och Göteborg.

Ett stort antal poliser deltar i utredningen av det misstänkta mordet. När den döda kroppen hade hittats skickades sms ut till alla poliser i länet och många kom in för att jobba.

– Det är viktigt att satsa för fullt de första 24 timmarna och så har skett, säger Norström.

Det var klockan 08.40 på söndagen som den döda kroppen hittades. Den transporterades bort åtta timmar senare.

Annons