Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

39 räddningar – men FAIK föll ändå

En storspelande målvakt i Daniel Bergström kunde inte sätta stopp för Hammarö på bortais. Till slut blev det 4–2 efter mål i tom kasse i slutminuten. Och ”Tjatte” var missnöjd.

Redan från start fick Daniel Bergström det svettigt när Hammarö radade upp chanser. Och efter bara drygt fyra minuter fick hemmalaget hål på honom. Men efter det höll han tätt ett bra tag och räddade kvar FAIK i matchen.

– Vi hade en storspelande målvakt i matchen, annars vet jag inte hur det hade slutat. Det var tur att vi hade Danne, säger tränaren Mattias ”Tjatte” Karlsson.

Och Daniel Bergström, som räddade 39 skott i matchen, var själv nöjd med sin insats.

– Det var skönt att komma i gång. Det gick bra, det måste jag säga, säger han.

Men ett ineffektivt FAIK hade svårt att komma till chanser framåt. Skridskoåkningen kom inte i gång och laget slog bort många passningar. Samtidigt var Hammarö heta på hela isen.

– Vi satte oss i skiten i egen zon. Vi slog dåliga passningar och fick aldrig några långa anfall. De (Hammarö) var hetare under hela matchen, säger Mattias Karlsson.

FAIK kvitterade Hammarös ledning två gånger upp till 2–2, men med drygt fem minuter kvar av matchen kom avgörande 3–2.

– Jag såg ingenting. Den gick rakt in. Det var så tilltrasslat, säger Bergström.

Hammarö gjorde sedan 4–2 i öppen kasse.

Match på söndag hemma mot Grums, hur ska ni vända det här?– Vi måste höja oss tio snäpp, annars klär de av oss, säger Karlsson.

Läs mer: Mer om matchen i fredagens FP.