Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

400 ton vatten under Vilhelminaparken

Det finns en gammal vattenreservoar under Vilhelminaparken i Fagersta. På sikt kan den bli en säkerhetsrisk och därför ska den bort.

Reservoaren är en kvarleva från tiden innan Andra världskriget, enligt Harold Nilsson, förbundschef på Norra Västmanlands kommunalteknikförbund, NVK.

– Det var en beredskapgrej för staden om det skulle bli ett anfall, säger han.

Varken NVK, räddningstjänsten eller Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, ser något behov av att ha anläggningen kvar.

Fagersta kommun vill nu göra sig av med den.

– Det kan bli en risk i framtiden om man ska in och göra något jobb med en lastbil, då kan man i princip gå igenom den där om den inte håller, säger kanslichef Anders Kilström.

Är det någon fara på den där platsen i dag?– Nej, absolut inte. Man kan nog gå rätt många över den utan att det är någon fara, säger han.

Han påpekar dock att han är lekman och att någon expert bör titta på det, vilket nu kommer att ske.

Kommunstyrelsen beslutade i förra veckan att låta NVK utreda hur reservoaren kan avvecklas. När det kan bli tal om att göra ett ingrepp är oklart i nuläget.

– Vi får göra det vid lämpligt tillfälle, men vi har mer angelägna jobb att göra, säger Harold Nilsson.

Vattenreservoaren gömmer sig under marken framför scenen i Vilhelminaparken. Den rymmer cirka 400 ton vatten, men om den är full eller tom är oklart.

– Jag vet inte om det finns något vatten i den, säger Anders Kilström.