Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

41-åriga kvinnan säger att sambon ljuger om sin ålder

 
Sommarstugemorden
Visa alla artiklar

Den medmisstänkte ”18-åringen” är äldre, han har fyllt 25 år. Det berättar den mordmisstänkta 41-åriga kvinnan i den paragraf 7-utredning som tidigare sekretesstämplats.

Svea hovrätt har hävt delar av sekretessen och VLT har tagit del av dokumenten.

41-åringen berättar nu, stick i stäv med berättelsen hon gav till Kriminalvårdens utredare, att hon under uppväxten kände sig förtryckt. Fadern påstås ha styrt familjen med järnhand och 41-åringen har aldrig känt sig riktigt välkommen. Istället ska hennes tre år äldre syster fått de mesta av föräldrarnas uppmärksamhet.

Hon lämnade grundskolan med 3,5 i medelbetyg och hade redan då träffat mannen som senare skulle bli pappa till hennes tre första barn.

Läs även: Tingsrätten har fattat beslut: graven ska öppnas

Hon beskriver att hon under sina olika förhållanden inte haft något speciellt känslomässigt engagemang utan har redan i unga år förstått att hon ”inte skulle kunna leva med någon man”.

Vid 25 års ålder återupptog hon sina studier och tog examen som socionom 2007.I oktober 2015, alltså knappt två månader efter att hennes make hittats drunknad utanför sommarstuga i Arboga, träffade hon den medmisstänkte ”18-åringen”. Hon drev då eget företag i form av ett asylboende dit ”18-åringen” kom.

Hon uppger i samtalen med Rättsmedicinalverkets personal att han egentligen har fyllt 25 år. Hon beskriver inte deras relation mer än att de haft för avsikt att gifta sig.

Enligt bedömningen uppträder 41-åringen normalt under samtalen och är fullt orienterad, vaken och klar. Hon förnekar de påstådda gärningarna.

Läs även: 41-åringen berättar om sitt liv

I utredningen kring ”18-åringen”framkommer att han är uppvuxen i Irans huvudstad Teheran av afghanska föräldrar. Pappan arbetade som skomakare och i unga år fick han hjälpa till i rörelsen.

Han beskriver att hans afghanska ursprung har medfört att han i olika sammanhang trakasserats och att han till slut valde att lämna Iran. I september 2015 om han till Turkiet för att senare hamna i Sverige, först i Malmö och senare i Arboga. Där träffade han den 41-åriga kvinnan som drev asylboendet. När ”18-åringen” skulle flyttas kände han frustration. Situationen löstes genom att han flyttade hem till 41-åringen.

Han säger dock att han inte haft några känslomässigt starkare band till 41-åringen.Beträffande mord och mordförsöksanklagelserna vill han inte prata om dessa, men konstaterar att han ”belastats med obefogad skuld”.

Utredarnas slutomdöme blir att hans berättelse ”är sammanhållen och verklighetsförankrad. Tecken på psykotiskt fungerande framkommer inte”.

Läs även: Sommarstugemordet: "Jag behöver få sörja i fred"