Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

41-åringen delgiven misstanke om bedrägeri i samband med sin makes död

 
Sommarstugemorden
Visa alla artiklar

Åklagarmyndigheten har beslutat att formellt delge den 41-åriga mordmisstänka kvinnan i sommarstugemordet misstanke om grovt bedrägeri i samband med att hon försökte teckna en hög livförsäkring på sin make.

– Misstanken avser att kvinnan har ansökt om livförsäkring i makens namn och att hon även har begärt ut ersättning från försäkringen. Därför är hon nu delgiven misstanke om förberedelse och försök till grovt bedrägeri genom urkundsförfalskning. Nu fortsätter utredningen med förhör med kvinnan. Ingen har ännu delgivits misstanke om mord på 41-åringens make, säger kammaråklagare Jessica Wenna vid Åklagarkammaren i Västerås i ett pressmeddelande.

Åklagare vid Utvecklingscentrum Göteborg inledde i augusti i år en förundersökning avseende mord och försök till grovt bedrägeri. Ärendet togs upp till granskning efter en begäran om överprövning och överlämnades sedan till Åklagarkammaren i Västerås. Nu har den 41-åriga kvinnan delgivits misstanke om bedrägeridelen.

Den 41-åriga kvinnans försvarare, advokat Amanda Hikes, vill inte svara på några frågor gällande de nya misstankarna. Däremot förklarar hon 41-åringens inställning till de misstänkta bedrägeriförsöket:

– Hon förnekar brott, säger Amanda Hikes.

Läs mer: Polisen utreder makens drunkning

Den 41-åriga kvinnan, som är dotter till den man som mördades i somras i en sommarstuga utanför Arboga – där också hennes mamma blev svårt skadad – är misstänkt för inblandning i mordet och mordförsöket tillsammans med sin 18-årige sambo. Bägge sitter för närvarande häktade under tiden som polis och åklagare försöker bygga ett åtal som är stabilt nog att kunna leda till en fällande dom.

Parallellt med mordutredningen mot pappan utreds 41-åringen också för misstanken om att hon förra året ska ha mördat sin make genom att dränka honom. Mannen hittades i Hjälmaren en bit från familjens sommarstuga – stugan där pappan alltså mördades ungefär ett år senare.

Läs mer: Nya uppgifter om makens död – frågetecknen hopar sig

Polisen avskrev händelsen som en olycka till en början men utredaren på försäkringsbolaget If – en före detta polis – blev misstänksam eftersom en livförsäkring tecknats på mannen. 2,5 miljoner kronor skulle tillfalla kvinnan om maken dog.

Försäkringsbolaget underkände dock livförsäkringen eftersom man misstänkte att kvinnan förfalskat sin makes namnteckning. Det är den misstanken som nu polis och åklagare utrett och funnit så starka bevis för att kvinnan kan ha förfalskat livförsäkringsansökningen att hon formellt delges misstanke om förberedelse och försök till grovt bedrägeri genom urkundsförfalskning (den förfalskade namnteckningen).

Uppgifter som anhöriga berättat om gör också gällande att kvinnan kan ha försökt förgifta sin man på en utlandssemester genom att ge honom sprutor med okänt innehåll. Efter att han fick injektionerna ska mannen ha blivit mycket sjuk.

Läs mer: 41-åringen gav sin man mystisk spruta

Läs mer: 41-åringen försökte förgifta dåvarande maken

Västmanlands Tingsrätt beslutade för ett par veckor sedan att makens kvarlevor nu ska grävas upp från Gustavsbergs kyrkogård utanför Stockholm. En ny rättsmedicinsk undersökning kan möjligen ge nya ledtrådar kring omständigheterna kring makens drunkning.

Läs mer: GW:s teori – Mannen dränktes i ett badkar

Läs mer: Rättsläkaren – "41-åringen kan lida av allvarlig psykisk störning"