Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

70 tävlande tog sig till rallystart

Det blev utan tvekan en publiksuccé när rallytävlingen Nattkröken återkom efter tjugo års uppehåll. Det blev också fina framgångar för hemmaåkarna.

MOTORSPORT. I klass 2A A-förare 2WD segrade Mats Palmqvist med kartläsaren Kalle Bernadsson i sin VW Golf.

I och med denna seger vinner de också cupen totalt. Det var ett nöjt par som efter målgång konstaterade att det i stort gått för fullt hela vägen.

– Vi inledde lite försiktigt i början på den första sträckan säger Mats Palmqvist.

– Men det var bara inledningsvis, sedan har det gått för fullt hela tiden. Vi har inte haft några problem utan det har bara varit att gasa.

En hemmaåkare som var mycket glad efter tävlingen var Mikael Wisti som visserligen ”bara” blev tvåa efter Erik ”Eken” Johansson slagen med fyra sekunder.

– Det har varit jättekul i dag. Det har fungerat hela tiden och jag har haft fullt pådrag hela vägen. Att det sedan blev stryk av Eken med fyra sekunder anser jag som bra då han har helt andra grejer än vad jag har, säger Mikael Wisti efter tävlingen.

Även Fagersta MK:s Joakim Öhman var glad efter tävlingen. Han vann nämligen 7-klubbarscupen trots att han fick problem i hemmatävlingen.

– Men vi lyckades ta oss i mål och det var vad som behövdes för att vinna cupen säger Joakim Öhman.

70 personer deltog i rallytävlingen.