Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

800 har skrivit på mot avverkning av skogen

Annons

Tack kära Fagerstabor! På en kort tid har några få av oss i Naturskyddsföreningen Fagersta tillsammans med frivilliga samlat ihop över 800 namn för att bevara skogen närmast Fagersta. (Bara 1,6 procent av tillfrågade har sagt nej).

Kommunen som äger skogen måste nu lyssna på denna opinion. Vi vill inte att skogen ska avverkas utan även i fortsättningen vara till för kommuninvånarnas promenader, bärplockning och naturupplevelser. Speciellt gammelskogen är idag både sällsynt och artrik och de här vackra oaserna kan med fördel få växa sig riktigt gamla.  Vi är lyckligt lottade som har tillgång till detta så nära vårt hem.

Det är inte rimligt att avverka så hårt som förslaget till skogsbruksplan föreslår. En stor del av uttaget är gallring av trädplantager, vilket är en nödvändig åtgärd då träden i ungskogen står för tätt, men nu skulle alltså även den färdiggallrade 120-åriga skogen stryka med.

Enligt skogsplanen skulle avverkningarna nästan fördubblas jämfört med tidigare, med ökad ekonomisk vinst. Men förlusten av denna högt uppskattade miljö för människorna och den biologiska mångfalden är vida större!

Pia Boiardt, ordförande Naturskyddsföreningen Fagersta

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons