Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

90 anledningar att åka till Färna

Smycken, brända mandlar, vantar och glögg är några av de saker som går åt på marknaden, men anledningen som gjort att just Färnas julmarknad blivit så populär är en annan.

Annons
Eva Hedlund och Wenche Engström arrangerar Färna julmarknad som pågår hela helgen.

Färna. Det annars öde och kyliga magasinet som ekar tomt är nu vamt och fyllt med folk. Det doftar av brända mandlar och pepparkakor, och varje kvadratmeter av handelsboden är till brädden fylld med saker att titta på.

Julmarknaden på Färna herrgård har varit en tradition sedan många år, närmare bestämt sedan 1995. Många av de som ställer ut vill återkomma till marknaden. I helgen kommer 90 utställare att sälja sina varor på marknaden.

– De flesta som kommer är de som ställt ut hos oss i många år, de vill komma tillbaka. Dock har vi begränsat med platser. I år fick vi sätta stopp vid 90 för att vi inte hade plats för fler, säger Wenche Engström, vd på Färna Herrgård.

Vad som gjort att så många vill komma tillbaka till marknaden är arrangörerna Wenche Engström och Eva Hedlund överens om.

– Jag tror att det beror på att de trivs här. Vi tar bra hand om våra utställare, och besökare också naturligtvis, säger Eva Hedlund.

– Ja, det är en miljö man vill vara i. Och så har vi satt en standard. Det ska vara hantverk, och vi försöker att variera oss så att det inte blir för mycket av något. Allt som går att äta är extra populärt, fyller Wenche Engström i.

Annons