Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Adamsson matchhjälte då Smedjebacken utklassades

Ett stabilt Fagersta Södra hade inga problem med att besegra Smedjebackens FK i lördagens träningsmatch på Fagerlidens konstgräs.

5-1 (2-1) slutade matchen som hemmalaget dominerade stort. Johan Adamsson stod för fyra mål.

Ett stabilt spelande Södra tog kommandot redan från början. Under tidigare säsonger har det varit lite si och så med spelet, det har varierat mycket från gång till gång. Nu uppträdde Södra som ett lag. Spelet var stabilt och positionerna hölls bra. Laget visade prov på bra tålamod.

Ett stabilt försvarsspel ligger till grund för ett bra anfallsspel. Där har man inför denna säsong hittat rätt även om det finns en del att bygga vidare på.

Tomas Pettersson, assisterande tränare, var mycket nöjd med vad killarna visade i den här matchen.

– Vi har talat mycket om att spela stabilt i hemjobbet för att sedan snabbt ställa om. – Detta tycker jag vi gör bra i dag. Vi bryter deras anfall tidigt för att sedan ställa om snabbt. De hade 2-3 farliga anfall medan vi hade 6-7 riktigt farliga lägen. Utöver de vi gjorde mål på, säger Pettersson.

Södras store målskytt Johan Adamsson fortsätter att leverera. Han gjorde hela fyra mål i matchen. Han spelade också fram till ett, där unge Gustav Pettersson fick göra sitt första mål i a-laget.

Beröm ska också Jama Hassan ha som slet bra på mitten. Nu väntar närmast ett träningsläger i Göteborg där man kommer att möta ett lag från division fyra. Vilket är ännu inte klart.