Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Adamssons lekstuga med Oden

Fagersta Södra IK var på väg mot en storseger hemma på Onsjövallen mot tabelljumbon IK Oden. I andra halvlek närmade sig dock gästerna, men när Johan Adamsson gjorde sitt fjärde mål för dagen var matchen avgjord, 5-3 (4-1).

Första halvlek totaldominerades av hemmalaget. Man gav inte gästerna skuggan av en chans, hade ett stort övertag i bollinnehav och skapade mängder av chanser.

Dessutom fick man en smakstart på drabbningen då Johan Adamsson nätade för första gången redan i den andra minuten.

Ett Odenanfall slutade med att Södramålvakten Johan Hagelin greppade bollen och snabbt skickade ut denna till Adamsson, som sprintade sig fri och placerade in 1-0 vid den bortre stolpen.

Oden sprattlade till halvvägs in i halvleken och fick då iväg ett par avslut mot hemmamålet. Målvakt Hagelin hade emellertid koll på läget hela tiden.

I stället var hemmalaget, och framförallt målmaskinen Adamsson, vassare när chanserna dök upp.

Efter 25 minuters spel fick Adamsson bollen på högerkanten, drev framåt och avslutade distinkt till 2-0.

Bara några minuter senare fick samme Adamsson bollen vid straffområdesgränsen och drog på ännu ett skott. Målvakten var på bollen, men kunde inte hindra denna från att gå i mål.

I slutet av halvleken ökade sedan Johannes Söderström Körkkö på till 4-0, på ett friläge där målvakten lämnade retur och Körkkö enkelt kunde peta in bollen i öppet mål.

Då såg trepoängaren solklar ut. Oden lyckades visserligen reducera strax före pausvilan, men det var bara en plump i hemmaprotokollet.

Två spelare kom fria mot Hagelin och i misstänkt offsideläge kunde den ena Odenspelaren skicka in reduceringen i öppet mål.

I andra halvlek darrade sedan hemmalaget till något. Man kanske slappnade av lite.

Efter 20 minuters spel i andra var ställningen 4-3 och Oden var på gång. Bägge målen kom på frilägen, efter passivt försvarsspel av hemmalaget.

– Två mål där vi borde fått bort bollen först. Backlinjen borde ha fallit, men nu stod vi bara och tittade på bollen, menar Södratränaren Khoa Mai.

– Det var onödigt att släppa in Oden i matchen. Vi måste vara mer professionella än så.

Det kändes dock aldrig som om hemmasegern var riktigt hotad.

Man hade koll på matchen och med kvarten kvar avgjorde man tillställningen då Johan Adamsson gjorde sitt fjärde mål för dagen.

Domaren släppte en hård duell i straffområdet och Adamsson fick öppet mål och rullade enkelt in bollen, medan Odenspelarna protesterade mot domslutet.

– Ja, där säkrades segern, menar Mai.

– Det blev tre poäng, men det var inte så mycket mer än så. Nu siktar vi på topp-fem och ska försöka få med oss några poäng till, säger Khoa Mai.