Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

AIK-supportern känner avsky efter tragedin

Han är en ingrodd AIK-supporter. Men just nu spelar klubbfärger mindre roll. Pasi Leinonen sörjer med Dif-anhängarna efter dödsmisshandeln.
– Det är förjävligt.

Uppe på Fagerliden i söndags fick Pasi Leinonen höra talas om vad som hade hänt i Helsingborg. Genast började tankarna sväva i huvudet.

– Min första tanke var att det var huliganerna som hade gjort upp. Men det är ännu mer tragiskt när det är totalt oskyldiga personer som drabbas, säger han.

Leinonen går hårt åt dem som utförde misshandeln.

– Det är rent våldsbenägna personer som har någonting att samlas kring. Jag skulle aldrig kalla dem fotbollssupportrar, det här är någonting helt annat.

– Det är helt sjukt. Man sätter det i relation till fotbollen eftersom det är i samband med en fotbollsmatch, men i grund och botten har det inget med idrott att göra. Det är förjävligt.

Har du någon lösning på hur man kan stävja det?– Det är väldigt många aspekter i det hela. Men i grund och botten handlar det om etik och moral och de värdegrunder man får med sig under sin uppväxt. Mycket handlar om den sociala uppfostran som man får när man är liten. Hur man bemöter andra människor.

Kommentera nedan vad du tycker man ska göra för att få bort våldet från idrotten.