Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Åk utför i Norberg!

Jag läste insändaren signerad ”Bekymrad 22-åring” i onsdagens tidning om Saknaden av Högbyn som skidanläggning och av möjligheterna till att åka skidor och snowboard i närheten av Fagersta.

Du och alla andra är hjärtligt välkomna till Klackbergsbacken i Norberg. Vi håller öppet varje helg mellan kl 10 och 16 samt på onsdagskvällar 18-20.30.

Vi har ingen häftig parkanläggning men några av våra mer aktiva och företagsamma ungdomar har ordnat fram rails och ett par mindre boxar uppe i den ena nerfarten.

Vi strävar efter att hålla nerfarterna välpistade och att de som åker får vara delaktiga och ha möjlighet att bygga egna hopp efter egna tankar och idéer, nåja i alla fall inom rimliga gränser.

Klackbergsbacken drivs ideellt av Norbergs Slalom-klubb med bidrag från Norbergs kommun. Tack vare detta har vi möjlighet att hålla nästan löjligt låga priser på både liftkort och i kiosken. Ibland kanske man kan tycka att vi varit lite för anonyma och hållit en lite för låg profil, även om vi hade lite ”funderingar” i höstas om att sätta upp en skylt i rondellen vid hembygdsgården som önskade alla resenärer på 66:an söderifrån ”Välkomna till Klackberg, Fagersta närmaste alp!”

För dem som inte kan eller vill åka utför finns det både pulkabacke och tillgång till längdskidspår.

Norbergs Slalomklubb,

Mikael Ener

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel