Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Aki Paasilas anhöriga kräver Johanna Möller på ytterligare hundratusentals kronor

 
Sommarstugemorden
Visa alla artiklar

Tillsammans begär familjemedlemmarna 800 000 kronor i skadestånd.

I tingsrätten yrkade Brage Åman, advokaten som företräder de anhöriga, att Aki Paaasilas fyra barn, hans föräldrar och båda systrar skulle ha 100 000 kronor var i ersättning för psykiskt lidande av Johanna Möller. Tingsrätten valde att pruta på detta och beslutade barnen och föräldrarna skulle få ersättning på 75 000 kronor per person. Systrarna fick ingenting.

Läs också: Morddömda Johanna Möller överklagar livstidsdomen till hovrätten

Nu har Brage Åman överklagat beslutet om de anhörigas ersättning i tingsrättens dom till Svea hovrätt. Åman vill att Aki Paasilas båda systrar ska få skadestånd för psykiskt lidande och att ersättningen höjs för de andra anhöriga.

För pluskunder: Besked om Rajabi överklagar fängelsedomen dröjer

”Yrkad ersättning om 100 000 kronor för psykiskt lidande för var och en av målsägandena är ett skäligt belopp”, skriver Åman.

På måndagsförmiddagen hade ännu inget överklagande inkommit från vare sig Mohammad Rajabis advokat, Lars Jähresten eller från åklagarhåll. Men dessa har hela dagen på sig att inkomma med eventuella överklaganden.

Läs också: Därför anser tingsrätten att Johanna Möller var hjärnan bakom sin makes död