Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Äkta hattrick av Adamsson

Matchen mot Assyriska stod och vägde och Fagersta Södra jagade ett mål. Då klev skyttekungen Johan Adamsson fram – och avgjorde matchen på egen hand med ett hattrick fram till 3-0.

Södraspelarna är vana nuförtiden. De vet att de kan lita på sin målspruta Johan Adamsson. Och hemma mot Assyriska blev det inget undantag, skyttekungen svarade för tre raka mål i den andra halvleken och såg till att Södra fortfarande är obesegrat under höstsäsongen.

– Men det kunde gått hur som helst, kändes det som efter den första halvleken. När jag gjorde 2–0 blev det lite säkrare, säger matchhjälten Johan Adamsson.

2–0-målet var också en riktig delikatess. Adamsson fick en djupledsboll och Assyriskas målvakt kom ut för att skära av skottytan. Men i stället för att försöka skjuta hårt eller runda den sista utposten valde Adamsson att iskallt lobba bollen i en båge över målvakten.

– Det är en intränad variant. Jag tränar mycket avslut på träningarna och nu testade jag att lobba. Men det var svårt att få bollen att ”curla” rätt i regnet, säger Adamsson.

Att Adamsson hade svårigheter med att få bukt med bollens bollbana syntes dock inte. 1–0 kom efter en liknande situation där Adamsson knorrade bollen i det bortre hörnet. Och 3–0 i slutsekunderna av matchen var i princip identiskt med 2–0-målet.

– Det är väldigt stabilt med honom (Adamsson) på planen. Skönt att ha någon där framme som man vet kan sätta dit bollarna, säger tränaren Khoa Mai.

Förutom Adamssons hattrick hade Södra bud på mer. I den första halvleken sköt Jimmy Jönsson en frispark i ribban, och i den andra halvleken hade samme Jönsson en nick i stolpen.

– Ja, det var inte stolpe in för mig i alla fall, säger Jönsson som ännu inte i år har fått skriva in sig i målprotokollet.

– Men jag hoppas att det kommer nästa match i stället, fortsätter han.

Adamsson har nu gjort 17 mål den här säsongen. I Fagersta Södras interna skytteliga kommer sedan Goran Kadir, Davlat Khalilov, Sebastian Jansson och Robin Persson Westberg på en delad andraplats – med bara två mål var gjorda.

Är det här något som oroar, att i princip bara Johan Adamsson gör målen?– Både ja och nej. Det är klart att man vill ha spridning på målskyttarna, men samtidigt är det skönt att ha en notorisk målskytt som man kan lita på, säger Khoa Mai.