Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Äldreomsorg i topp

Såvitt jag kan förstå gällde Kalle på kammarns totalsågning av äldreomsorgen inte bara Fagersta utan landet som helhet. Då kan det ju vara intressant att ta del av en internationell undersökning utförd av Help Age International som är en paraplyorganisation för föreningar och organisationer i olika länder som arbetar för bättre villkor för pensionärer.

Man mäter och värderar äldres inkomster, hälsostatus, hur nöjd man är, med mera. Sedan sammanställs det till ett index kallat Global age watch.

Samtliga nordiska länder placerar sig på 20-bästalistan 2013. Danmark på 17:e plats, Finland på 15:e, Island på 9:e samt Norge på 2:a plats. Och Sverige på 1:a plats!

Det betyder inte att allt är bra för alla, det tror jag var och en förstår. Men det ger något som ibland saknas i debatten; lite omvärldskunskap och perspektiv.

Stig Henriksson (V)

kommunalråd

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel