Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

All inkluderat ofta dyrare

Många väljer att resa allt inkluderat för att ha koll på sina
utgifter. Men det kan bli flera tusenlappar dyrare än att boka
resan själv.

Det presenteras ofta som det mest ekonomiska sättet att resa: Allt inkluderat, där du bor och äter så mycket du vill på samma ställe. Men enligt en ny undersökning är det inte alltid särskilt prisvärt. Bor du på ett bed and breakfast och äter på lokala restauranger kan du spara så mycket som 7 400 kronor per vecka, enligt en studie gjord av Post Office Travel Money.

En av sex hotellgäster som valt allt inkluderat lägger dessutom extra pengar på att gå ut och äta vissa dagar, eftersom de tröttnar på hotellmaten.

Sammanlagt jämförde man 40 hotell, och av dem var det flera som exkluderade alkohol från priset. Det blev alltså ännu en extra utgift.

"Gynna lokala restauranger"

Skillnaderna varierade dock ganska mycket. På en semester vid Algarve i Portugal betalade man 9 124 kronor per par om man hyrde bed and breakfast men 16 024 för all inclusive-varianten. På Costa Blanca i Spanien var det dock bara en femtiolapp billigare att själv välja hotell och mat, skriver Daily Mail. Den som vill resa allt inkluderat gör alltså bäst i att jämföra priserna med de lokala alternativen först. Nätverket Schyst resande påminner också i sina reserekommendationer om att intäkterna för allt inkluderat-resandet sällan kommer lokalbefolkningen till del, och alltså är ett mindre rättvist sätt att resa. De tipsar resenärer som trots allt väljer allt inkluderat att äta vissa måltider på de lokala restaurangerna, så att lokalbefolkningen själva tjänar en del på sin egen turism. Intäkterna för allt inkluderat-hotellen går ofta endast till internationella företag. Läs mer på: www.schystresande.se.