Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Alla kommunanställda ska ha rätt till heltid

För dagen är 91 personer inskrivna som deltidsarbetslösa och timanställda på Arbetsförmedlingen i Fagersta.

Det faktum att man är inskriven på Af betyder att man hellre vill och kan ta ett heltidsarbete. Den ekonomiska trygghet ett heltidsjobb innebär behöver inte förklaras, men det behöver påpekas att det inte bara är individens problem.

Särskilt för yngre invånare kan avsaknad av ett heltidsjobb innebära att man inte vågar eller kan ta steget att skaffa barn och köpa bostad. Den ”livstid” som är utlovad i Fagersta går inte att finna, och man tar i stället steget att flytta från orten. Det är självklart besvärande för oss alla när unga människor med yrkeserfarenhet försvinner.

Alliansregeringen ville 2008 ta i med hårdhandskarna mot deltidsarbetslösheten. Den reform alliansen kom med innebar att villkoren i a-kassan försämrades för deltidsarbetslösa. För vissa har resultatet blivit att man har tvingats att övergå till heltidsarbetslöshet. Den av regeringen förväntade utgiftsbesparingen har också visat sig vara överskattad.

Socialdemokraterna i Fagersta tycker att heltidsarbete ska vara en rättighet, deltidsarbete en möjlighet. Du själv kan göra skillnad genom att rösta bort alliansregeringen i riksdagsvalet, men också i kommunvalet kan du göra skillnad.

Socialdemokraterna i Fagersta vill ställa kravet att alla tills vidare- och längre tidsbegränsade anställningar inom Fagersta kommun ska vara på heltid, om inte arbetstagaren uttryckligen ber om lägre omfattning. Men det börjar med dig och din röst. Det är du eller aldrig!

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel