Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

13 löpare sprang milen på julaftonsmorgonen

Vilka är det egentligen som springer en mil klockan 06.00 på julafton?Svaret är enkelt: Helt vanliga människor som gillar att träna.

Annons

Det är Jens Andersson som står bakom den ovanliga idén som blivit en tradition. I år var det sjätte gången som juljoggen sprangs på Fagerstas gator på julaftonsmorgonen.

– Det är en roliga grej bara.Att träna tillsammans är roligt, och framförallt känns det väldigt bra efteråt, speciellt på julafton, säger han.

I år var det 13 deltagare med. Som mest har det varit 16 tappra löpare som ställt upp.

Bland alla löpare fanns 14-årige Andreas Guldbrandsson och pappan Joakim Bergström.

Hur kommer det sig att ni är med och springer?

– Egentligen är det en vadslagning som ligger bakom det hela. Sonen skulle få 400 kronor om han orkade ställa upp såhär tidigt på morgonen. Och på julafton såklart, säger Joakim Bergström.

– Jag hade förmodligen sprungit det själv om inte Andreas var med i alla fall, men det var väldigt roligt att han hängde på, säger han.

En annan löpare

som lätt tog täten i joggen var Fagerstas Ultralöpare Åsa Persson. Trots starttiden hade hon redan varit ute och sprungit en mil innan hon slöt upp med de andra deltagarna.

När löparna var klara serverades julfrukost inne i hembygdsgården i Västanfors, där också starten och målet var på joggingturen.

Annons