Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

17 personer togs för fortkörning när polis kontrollerade

Polisen gjorde under förra veckan en satsning på hastighetskontroller som ledde till att 17 personer togs för fortkörning varav fyra blev av med körkortet.

Annons
Bilden är tagen vid ett annat tillfälle.

Satsningen genomfördes av poliser i yttre tjänst. Det innebär att de har satt upp kontroller på olika platser i Fagersta, Norberg och Skinnskatteberg när de inte haft ett akut larm att åka på.

Det har blivit kontroller på många ställen men oftast vid skolor berättar polisinspektör Håkan Karlsson.

– Vi har inte gjort kontroller på några särskilda ställen men vi har tagit fler fortkörare vid skolor eftersom vi oftare har stått där. Vi har också gjort 110 utandningsprov, ingen av dem var rattfull. Dessutom har vi stoppat en som körde olovligt, säger Håkan Karlsson.

17 personer åkte fast för fortkörning vid hastighetskontrollerna. Fyra av dem åkte så fort att deras körkort togs av polisen. För att de ska hända så ska hastighetsgränsen överträdas med minst 21 km/h på en 30-väg och med 31 km/h på en 50-väg.

– Vi koncentrerar oss där det är 30 kilometers hastighetsgräns för att barnen ska kunna få en säker trafikmiljö, bara utanför Mariaskolan så har vi tagit tre stycken körkort, säger Håkan Karlsson.

Är folk dåliga på att hålla hastigheten utanför skolor?

– Ja det tycker jag. Det är dålig efterlevnad men vi kommer att stå vid skolor vanliga dagar också. Det är inte bara under en nationell vecka som vi är där, säger Håkan Karlsson.

Mer läsning

Annons