Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

18-åriga norbergsbor skadade vid krock mellan bil och tåg

På lördagskvällen kolliderade en personbil med ett tåg norr om Norberg. Två 18-åriga kvinnor som färdades i bilen skadades.

Annons

Olyckan skedde på en järnvägsövergång som saknar bommar men är bevakad med ljud- och ljussignaler. Tåget, som är ett arbetsfordon, körde in i bilens högra sida.

Bilens förare, en 18-årig kvinna, fördes med ambulans till länssjukhuset i Västerås med okända skador. Passageraren, även hon en 18-åring, fördes också till Västerås. Hon var vid medvetande och hade smärtor i huvudet och i delar av kroppen. Räddningstjänsten uppgav på söndagen att kvinnornas skador inte verkade vara allvarliga och räddningstjänsten ska inte ha behövt klippa i bilen.

Bilen blev helt demolerad vid sammanstötningen. Ingen person på tåget skadades. 

Polisen kallade ut Banverkets personal till olycksplatsen för att röja upp.

Enligt Sten Nordström, trafikchef för ENJ, Engelsberg Norbergs järnvägshistoriska förening, går arbetsfordon på rälsen väldigt sakta, fordonet som krockade med bilen är inte tillåtet att gå mer än 20 kilometer i timmen enligt honom.

– Arbetsfordonet var ute på en provkörning. Det är viktigt att veta att järnvägen är igång och att det kan komma tåg när som helst, säger Sten Nordström.

OLA WAHLSTEN

LINA SVALBRO

http://www.ekomuseum.se/besoksmal/enj_jarnvagen.html

Läs om järnvägen på:

Mer läsning

Annons