Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

29-åring handlade droger i sin mammas namn

Åtta års fängelse får en 29-årig man efter att ha beställt stora mängder av nätdrogen MDPV bland annat till en adress i Norberg.

Annons

NORBERG. Västmanlands tingsrätt straffar hårt för narkotikabrott. I måndags dömdes en kvinna från Västerås till åtta års fängelse för innehav av nya drogen MDPV. I tisdags likaså. Då var det den 29-årige mannen, som bland annat har bott i Norberg, som även han dömdes till åtta år bakom lås för att ha fört in MDPV till Sverige. Han döms för två fall av narkotikabrott, narkotikasmuggling och grov narkotikasmuggling.

knarket som den 29-årige mannen har fört in i landet har haft en mycket hög renhetsgrad. En av gångerna handlade det om cirka 250 gram MDPV som 29-åringen beställt hem till den 46-årige mannen i Norberg där han tillfälligt bodde.

Dagen efter att 29-åringen hämtat ut beställningen gjorde polisen en husrannsakan hemma hos 46-åringen. Cirka 300 gram pulver hittades och de båda männen greps. Detta var i slutet av oktober förra året och 29-åringen har sedan dess suttit häktad. 46-åringen dömdes i januari till fyra års fängelse.

Samma dag som polisen slog till mot bostaden i Norberg, togs ytterligare ett brev med knark adresserat till 29-åringen i beslag vid ett utlämningsställe i Fagersta.

Läs mer i fredagens FP.

Mer läsning

Annons