Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

30-tal unga erbjuds feriejobb inom sociala i Fagersta

"Det är jätteviktigt att få se hur det är att tjäna egna pengar", säger Eira Olofsson, studie- och yrkesvägledare.

Annons

FAGERSTA. Det börjar bli hög tid att söka feriejobb. Genom socialförvaltningen i Fagersta kan gymnasieelever söka treveckorsjobb till sommaren. I år är det andra gången som ungdomarna söker feriearbeten via webben.

Socialförvaltningen erbjuder 30-35 feriearbeten i år. Det är ungefär så många gymnasieelever som brukar få feriearbete genom förvaltningen om somrarna. De jobb som Socialförvaltningen har att erbjuda gymnasieungdomarna är på vaktmästeriet och äldreboenden.

– Vaktmästeriet kan handla om att klippa gräs och snygga till i allmänna områden. På äldreboenden får man ta hand om åldringar. Gå ut, sitta och prata och umgås, säger Eira Olofsson, studie- och yrkesvägledare.

Det är både äldreboenden i Fagersta och Västanfors som tar emot feriearbetare. Antalet behöriga sökande, alltså elever som går på gymnasiet och är folkbokförda i Fagersta kommun, brukar ligga på 80-90 personer.

– Det är jätteviktigt att få komma ut i verksamheterna och att få se hur det är att tjäna egna pengar, säger Eira Olofsson.

Fagersta kommun satsar 300 000 kronor på feriearbeten.

LI

Annons